2009. március 16., hétfő

Jietai

Január 19-én osztálykirándulást szerveztek nekünk, a Kyushu-i Jietai-ba, azaz az önvédelmi katonaságba. (Teljesen név: Japan Ground Self-Defense Force).
A második világháború végén, a Postdam-i békekötésnél az amerikaiak bele irattaták az új Japán alkotmány 9. cikkelyébe, hogy többen nem fegyverkezhetnek, csak önvédelmi eröt létesithetnek, és nem támadhatnak meg senkit soha.
A Kyushu-i bázisuk Beppuban van, Oita után a következö város, általában senki nem látogathatja csak különleges engedéllyel, szóval nagyon szerencsésnek mondhattuk magunkat. Engem annyira nem vonzott a dolog különösebb képpen, inkább aludtam volna tovább :)
500 yent kellett fizetnünk, ami tartalmazott egy powerpointos bemutatót, meg egy teljes ebédet és megnézhettük a múzeumban kiállitott régi fegyvereket, képeket. A katonaság közelében álló hegy, egy müködésben lévö vulkán, ami egyszer már kitört és elpusztitott a közelben mindent.Az ebédet együtt fogyasztottuk el a katonasággal, akik mellénk ültek és beszélgetni kellett velük. Hozzánk egy lány ült oda, aki az orvosi szobában dolgozik a bázison, a férje is katona. A kaja nem volt vmi finom, ahogy a köv kép is mutatja...A bázison csak 2 tank volt, és ez ki is meriti egész Kyushu tank készletét. Egyébként ha egész Japánt nézzük, összesen közel 900 tankjuk van, nem valami sok. Ök a német csoporttársaink, ezt a képet látva... hát mindenki vonja le a következtetést... én csak annyit mondanék hogy amint megláttuk hogy odaállnak a tank elé és tisztelegnek, egyböl összenéztünk Anitával és felvontuk a szemöldökünk...

Nincsenek megjegyzések: