2009. március 1., vasárnap

Harmadik nap: Miyoshi, Okayama, Fuji, Tokyo

Nos, az úgy történt, hogy a vonatunk 18:20 perckor indult Hiroshima állomásról. Mi fel is szálltunk a vonatra és az el is indult 18:20-kor... csak éppen rossz irányba.... Kyotoba szerettünk volna eljutni hosszas átszállogatások után, de ehelyett eljutottunk Miyoshiba :D (Még jó hogy megkérdeztem a jegykezelőt h a 18:20-as vonat megy Okayama felé, és mondta is h igen, csak mint később kiderült, két 18:20-as vonat volt:D) Nos Miyoshi egy aranyos kis falvacska az isten háta mögött kettővel, így eléggé megijedtünk h ott kell töltsük az éjszakát. De a kalauzok kegyesek voltak velünk, még a jegyünket sem kérték, mondták hogy indul még egy vonat Okayama felé, így gyorsan fel is szálltunk, és kényelembe helyeztük magunkat a csont üres vonaton.

Egy átszállás után meg is érkeztünk olyan hajnali egy körül Okayamába. Eredetileg Kyotoba mentünk volna és vártunk volna 5 órát az első vonat indulásáig, de így csak 3mat kellett várni, sajnos be kellett menjünk melegedni az egyetlen nyitva tartó McDonaldsba... :) Okayama városa Momotaró legendájáról híres, a barackfiúról, aki hű társra talált egy majom, egy fácán és egy kutya személyében és együtt legyőztek az emberevő démont.
Okayama városában tartják meg minden évben a Momotaró fesztivált, és a legszélesebb utat is a fiúcskáról nevezték el. Nem csak a vonatállomással szemben, a városban mindenhol meg lehet találni a szobraikat. Olyan hajnali 4 körül tovább indultunk, szerencsére nagyon szép, tiszta volt az idö, így láthattuk a FUJI-t. Sok olyan dolog van, amiről sosem hittem volna, hogy látni fogom, ez is ilyen volt, de a sors segített ismét. Ha nem szállunk fel rossz vonatra Hroshimában, talán nem láthatjuk, de így nagy szerencsénk volt. Kriszta nagyon sok szép képet tudott csinálni, íme: Azért, ez a Japánoknak is nagy szám volt :) Este végre elérkeztünk Tokyoba! Ahogy a szállásunk és magyar barátaink felé közeledtünk, már látni lehetett a Tokyo tower-t, esti fénypompájában. A torony egy rádió-, távközlési és kilátótorony. 333 m-es magasságával a világ legmagasabb öntartó acélszerkezete, és Japán legmagasabb mesterséges építménye. A tornyot az Eiffel torony ihlette (annál 11 m-rel magasabb). Repülésbiztonsági okonál fogva fehér és narancs színre festették. 1958. december 23-án adták át, azóta több mint 150 millió látogatót fogadott. Mi szerencsére már nem tudtunk bemenni, mert este 10 után érkeztünk és akkor már "sajnos" zárva volt :)

Nincsenek megjegyzések: