2008. december 6., szombat

Osztálykirándulás 12.03


Egy szép napsütéses szerdai napon, amikor nem lett volna iskola a felvételik miatt, kedves Tanárnéni úgy döntött, menyjünk osztálykirándulni és tartsuk meg a kurzus második kötelezö kirándulását. Természetesen mindenkinek nagyon tetszett az ötlet, de ingyen kirándulás, ugyhogy elmentünk.
Ez alkalommal a keresztenység volt a téma, igy elöször elmentünk egy parkba, ami a keresztény áldozatoknak állit emléket.

Utána megnéztük Otomo Sorin sirhelyét, aki Oita prefektúra kormányzója volt a 16. században, amikor a keresztényság felütötte fejét Japánban, elöször Kyushu szigetén. Otomo Sorin támogatta a kereszténységet és maga is megkeresztelkedett, és felvette a Don Francesco nevet.
A sirhelyét nagyon szép park övezi.
Élete során nagyon sok aláirása volt, ez az egyik.
Ez a szobor áll, Oita pályaudvarral szemben is.
Ez pedig a sirhelye. Ezután elmentünk ebédelni egy olyan helyre ahol annyira friss halakat tettek a tányérra hogy még mozgott :D Nem, azért nem :D De az étterem melett olyan dolgokat árulnak ami valóban mozog, rák, kagyló, mindenféle halacska.

A tanárnéni úgy gondolta, az ebédet le kell mozogni, igy megmásztunk egy hegyet, ami azonkivül hogy a tetején szép látvány tárult elénk, sok örömöt nem nyújtott. Én lent is hagytam a tüdömet az elsö kanyarban :D Ö a Tanárnéni, Kumamoto Sensei, Ö ellátogatott Budapestre is és nagyon tetszett neki, és nagyon meglepödött mikor csokolozo párt látott a villamoson, mert ugye itt azt nem illik.


Ök pedig a kedves csoporttársaim.
Kriszták egymás közt :D
Anitával
Németek


Utána lementünk a városba, ami tipikus Japán városka, gyönyörü szép kertekkel, be is mentünk egy ilyen kertbe, nekem is tuti ilyen lesz. (na jo a sodert talán kihagyhatjuk, a kutya ugyis összeugrálná:D)A sóder és kövek a tengert és a sziget szibolizálják, vagy az eget a fehökkel, kinek mit. Nekem a kis tó a hiddal hiányzott :)

Nincsenek megjegyzések: